Afbeelding

Politie zoekt getuigen woningoverval

Algemeen

 

BUSSUM - De drie mannen die gisteravond een woning aan de Kapelstraat overvielen en daarbij de bejaarde bewoonster bedreigden en uiteindelijk bestolen, zijn nog altijd spoorloos.

Rond 17.30 uur werd bij de vrouw aangebeld. Op het moment dat zij de deur wilde openen, werd deze ingetrapt. Drie mannen kwamen de woning binnen, grepen de bewoonster vast en bedreigden haar met een steekwapen. De overvallers wilden dat de vrouw een deur naar een naast gelegen pand zou openen.

Dit mislukte, waarna de inhoud van een kluis in de woning werd geeist. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp opende de vrouw de kluis. De overvallers gingen er met de inhoud vandoor.

Ze zijn vermoedelijk in een auto gestapt die geparkeerd stond bij het parkeervak aan de Kapelstraat. In de omgeving technisch onderzoek verricht en een buurtonderzoek gedaan. Ook is door de politie een SMS-Alert verstuurd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Signalement van de daders:

Drie mannen met een lichtgetinte huidskleur. Twee droegen een blauwe spijkerbroek, een droeg een zwarte spijkerbroek. Alle drie droegen ze een zwarte glimmende jas en een grijs mutsje op hun hoofd. Bij hun vlucht droeg een van de mannen een rieten wasmand.

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest, de mannen wellicht op een ander tijdstip in de buurt van de Kapelstraat hebben gezien of meer informatie hebben over deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 of op Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Uit de krant