BFC hervat competitie met overwinning

BUSSUM - BFC is na een lange verplichte winterpauze de hervatting van de competitie begonnen met een overwinning; het werd 1-3. Na twee afgelastingen eerder dit kalenderjaar was de wedstrijd in IJsselstein tegen IJFC voor de ploeg van trainer Karel Knaap de eerste officiële wedstrijd in 2019.

Het was duidelijk te zien dat men door de winterse buien wat minder trainingsuren in de benen had want het vertoonde spel van deze middag was nou niet echt hoogstaand te noemen. Beide ploegen werkte vooral heel erg hard maar speelden de bal nogal eens naar de verkeerde kleur.

Eigen doel
De wedstrijd was koud vijf minuten aan de gang of BFC had het net al weten te vinden. Helaas werd de bal echter ongelukkig doch fraai door Jurriën Blaauw in het eigen doel gekopt waardoor
de Bussumse formatie al snel op een achterstand stond.

Jostein Ohm
Na 20 minuten was het Jostein Ohm die een loepzuivere voorzet van Felix Mispelblom knap op de borst aannam en de bal met het linkerbeen onhoudbaar binnen wist te schieten.
Met deze gelijke stand op het scorebord begon men aan de tweede helft. Deze werd er voetballend echter niet beter op en veel kansen vielen er ook niet te noteren.

Verdediging
De gastheren uit IJsselstein leken het meest recht te hebben op een voorsprong daar zei iets meer in de buurt van het BFC doel wisten te komen. BFC wist zich echter verdedigend staande te houden en kreeg in de 75ste minuut de allergrootste kans van de wedstrijd. Op aangeven van de net ingevallen junior Niels Posthuma zag Jostein Ohm zijn inzet op miraculeuze wijze gekeerd worden door de doelman van IJFC.

Voorsprong
Nog geen vijf minuten later werd de snelle linksbuiten in de diepte weggestuurd en liet hij de gehele verdediging van IJFC zijn hielen zien en oog in oog staand met de doelman liet hij deze kansloos en zette BFC zo op een 1-2 voorsprong. Met nog een kleine tien minuten op de klok moest de thuisploeg in een alles of niets poging proberen nog een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Strakke voorzet
et was echter BFC wat gebruik makend van de ontstane ruimte de wedstrijd twee minuten voor tijd in het slot gooide. Niels Posthuma speelde zichzelf aan de rechterkant handig vrij en zijn strakke harde voorzet werd door Jelle van der Geest bij de tweede paal onberispelijk tegen de touwen geknald. Voor de thuisploeg was de tijd tekort om nog iets terug te doen en ondanks dat het spelpeil deze middag niet
hoogstaand was kon BFC na 93 minuten tevreden met drie punten op zak het speelveld verlaten.

Loosdrecht
Na deze overwinning is de Bussumse ploeg opgeklommen naar de vijfde plaats in de tweede klasse B. Volgende week staat op eigen veld de kraker tegen Loosdrecht op het programma. Beide ploegen zullen er dan alles aan willen doen om in de top van de ranglijst te blijven. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Meerweg is dan om 15.15 uur.