Afbeelding

Gemeentefusie op z'n vroegst 1 januari 2014

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De gemeentelijke herindeling waar Bussum bij betrokken is, lukt op z'n vroegst per 1 januari 2014. Voor het uitschrijven van verkiezingen voor de nieuwe gemeente wordt een termijn van tenminste veertien maanden in acht genomen, zo meldt de Kiesraad deze krant desgevraagd.

Het wetsvoorstel dat tot een fusie moet leiden, is nog niet behandeld in de Tweede Kamer. Het is nog niet duidelijk wanneer de plenaire behandeling van het wetsvoorstel plaatsvindt. En dan moet het ook nog door de Eerste Kamer. 

Voorlopig kauwen de fracties in Den Haag eerst nog op de antwoorden die minister Donner van Binnenlandse Zaken eind vorige week heeft gegeven, op vragen van de Kamerfracties. In deze nota vraagt de bewindsman de Tweede Kamer om haast te maken met het besluit over de gemeentelijke herindeling van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp: "Dat is dringend gewenst". 

Bussum is "over het algemeen niet onder de indruk van de beantwoording door de minister." Burgemeester Milo Schoenmaker: "Het doet toch denken aan een oude grammofoonplaat die steeds weer in zijn eigen groef terugvalt. En inmiddels wil bijna niemand dat geluid, namelijk dat van de GV4, niet meer horen." Volgens Schoenmaker wordt die variant bij de beantwoording van de vragen wordt dat ondergraven."

Meer in de Bussumse Krant van 02 november...

Uit de krant