Afbeelding

Boek van Bussumse fotograaf succesvol

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse fotograaf Bert Verhoeff en journalist Gerrit Molenaar waren op zoek naar nieuwe inzichten over dementie en legden die zoektocht vast in het boek “Kus me nog eens wakker”, waarvan er inmiddels al bijna tienduizend exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

En de recensies zijn lovend. “Wat wil je nog meer”, lacht Verhoeff, die samen met Molenaar enorm veel tijd doorbracht in verzorgingshuizen om zich helemaal in de gedachtewereld van dementernde medemens te kunnen verplaatsen. 

“De verhalen over dementie zijn veelal erg dramatisch en eenzijdig. Wij wilden die andere, een positievere kant van het verhaal laten zien”, vertelt Verhoeff vanuit zijn zomeradres in Frankrijk. Zijn compagnon voegt toe: “Het was onze intentie om ons volledig in hun wereld te storten en ook je eigen gedachten op hun niveau te brengen. Daarvoor is veel inlevingsvermogen vereist.”

Het boek is inmiddels zo'n succes dat Molenaar door heel Nederland tourt. Hij doet niet alleen boekhandels, maar ook zorgcongressen en ROC-scholen aan.

Het hele verhaal morgen in de Bussumse Krant van 02 november...

Uit de krant