Afbeelding

Bussum reageert dinsdag op nota Donner

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Burgemeester en wethouders van Bussum willen nog niet reageren op de antwoorden van minister Piet Hein Donner op vragen uit de Tweede Kamer over de gemeentelijke herindeling.

Het gemeentebestuur kreeg de nota van de bewindsman gisteren aan het eind van de middag onder ogen. "Heel terloops is het nog sprake geweest in de commissie bestuur gisteravond", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Tot een inhoudelijke bespreking is het echter niet gekomen. "We gaan hem nu bestuderen. Dinsdag volgt de bespreking in het college. Daarna komen we met een reactie."

Burgemeester Bart Horseling van Weesp heeft de antwoorden van Donner wel al bestudeerd en vindt het een beetje lachwekkend dat de bewindsman de Kamer heeft gevraagd om haast te maken met de behandeling van de fusie van Weesp.

“Als ik kijk hoe lang de minister zelf heeft gedaan over de kwestie”, zo zei hij gisteren op Radio Weesp.

In Naarden was het vanmorgen nog niet overal doorgedrongen dat er antwoorden waren. Een reactie laat daarom nog even op zich wachten.

Muiden heeft het momenteel vooral druk met zichzelf. Gisteren werd daar, na de nodige heisa in de gemeenteraad, een wethouder naar huis gestuurd.

[update 13.04] Het college van burgemeester en wethouders in Naarden is "blij" dat de antwoorden van de minster er nu zijn. "We hopen dat de Tweede Kamer nu snel tot besluitvorming overgaat, zodat een fusie per 1 januari 2013 mogelijk is."

Naarden is sinds de vorming van het nieuwe college na de gemeenteraadsverkiezingen van eind vorig jaar, ineens voorstander van de GV3; een fusie zonder Weesp.

Uit de krant