Afbeelding
Foto: Bob Awickb

'We vinden de vreemdste spullen in de Bukbieb'

Algemeen

BUSSUM - Disneyfilms, een grote kitscherige ronde lamp, dozen met dia's, een antieke porseleinen vruchtenpers, ongebruikte kerstkaarten, cd's met gospelmuziek en scheidingspapieren. Het is zomaar een greep uit vreemde spullen die zijn gevonden in de Bukbiebs.

Pieter Schut en Ellen Hazenberg van ProBussum hebben voor de gelegenheid alles wat ze hebben gevonden uitgestald. Het is een flinke stapel van vreemde spullen. "Wij houden de Bukbiebs netjes. Hierbij vinden we vaak de gekste dingen. Een plastic klapstoel en een roze lavalamp: het gebeurt regelmatig dat we spullen vinden die hier niet horen."

Netjes
Ellen gaat zeker drie keer in de week naar Heidezicht om daar de boel netjes te maken. Pieter vertelt dat een buurtbewoner de Bukbieb op het Julianaplein 's avonds afsluit. "Ik ga ook weleens naar Heidezicht, daar vond ik een hondenriem tussen de boeken. Ik belde Ellen met dit grappige verhaal en wat denk je? Ze was zelf bij het opruimen de riem vergeten", lacht hij. "De slogan is: geef een boek, neem een boek. Dat betekent niet: dump de inhoud van je boekenkast en meer..."

Wie overigens een grote stapel boeken wil afgeven, kan dit doen op het kantoor van ProBussum aan de Brinklaan 75A.

Uit de krant