Afbeelding

Bussumer door Vietnam onderscheiden

Algemeen

BUSSUM - Jo Koster is door de Vietnamese overheid onderscheiden voor zijn werk met de Stichting Child Surgery, waamee zeer arme kinderen door middel van een operatie betere levenskansen krijgen. Hij heeft het certificaat persoonlijk in ontvangst genomen.

"Heeft uitstekende prestaties verricht in de financiering en de organisatie van chirurgie voor kinderen met een handicap in Ha Giang", zo staat op de 'Bang Khen', het certificaat van verdiensten.

De directe aanleiding was het afsluiten van een speciaal bijscholingsprogramma voor lokale artsen. Families worden nu minder snel doorverwezen naar de hoofdstad. En dat verlaagt de drempel naar hulp.

Child Surgery Viet Nam voert sinds 2006 projecten uit in Vietnam, vooral in de meest afgelegen gebieden. In de provincie Ha Giang zijn inmiddels al 475 kinderen geopereerd. In het hele werkgebied van de stichting loopt het eind dit jaar op tot ongeveer 2000.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief