SDO verliest thuis van Purmersteijn

BUSSUM - De voetballers van SDO leiden na de eerste wedstrijd sinds de winterstop puntverlies in de strijd om de koppositie. Afgelopen weekend stapten de Bussumers met 0-2 op de teller van het veld. De concurrentie liet ook punten liggen, waardoor de Bussumers nog wel hun tweede plek behouden in de rangschikking.

Purmersteijn kwam weliswaar beter uit de startblokken maar slaagde er niet in dit overwicht in doelpunten om te zetten. Na een kwartier nam SDO het initiatief gaandeweg over met een aantal kansen tot gevolg. De beste was weggelegd voor Jesse van Huisstede maar zijn kopbal uit een goede voorzet van Joost Heerschop verdween over het doel.

Eerste goal
Na een half uur viel tegen de verhouding in het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap vanaf de helft van Purmersteijn viel - op rand van de zestien meter, uit de een kluts voor de voeten van Jordi Wijsman. Hij verschalkte met een bekeken schot de uitgekomen Rolf Hazelaar vanaf 20 meter: 0-1. SDO leek niet van slag door de tegentreffer, zette het overwicht voort maar het pech in de afronding. Een voorzet vanaf rechts werd gemist door Glenn Hemmers en een kopbal van Joost Heerschop verdween op de lat.

Tweede helft
Ook na rust was SDO de betere ploeg. Kansen voor Theo Visser en Jesse van Huisstede (een mooie omhaal) werden echter gekeerd door respectievelijk Purmersteijn-goalie De Groot en de paal. Halverwege de tweede helft liet van Huisstede de keeper wederom kansloos maar werd zijn schot op de doellijn onschadelijk gemaakt.

Gevaarlijk
Purmersteijn kwam er in tweede gedeelte van de tweede helft wel weer gevaarlijker uit. Een van deze aanvallen leidde uiteindelijk in de 80ste minuut tot de beslissing in de wedstrijd. Alex Treuren zette met een steekpass Yassin El Yaakoubi vrij en laatstgenoemde faalde oog in oog met Hazelaar niet: 0-2.