Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Geen reden tot zorg om Willem de Zwijgercollege

Algemeen

BUSSUM - Er valt geen enkele reden te bedenken waarom er zorgen moeten zijn om het Willem de Zwijger. Zo reageert het gemeentebestuur op vragen van Hart voor BNM over de situatie van de school.

Hart voor BNM stelde anderhalve week geleden raadsvragen over het Willem de Zwijger nadat het geruchten had vernomen dat de school al enkele jaren behoorlijke verliezen maakt en de toestroom van leerlingen laag is. Volgens verantwoordelijk wethouder Geert-Jan Hendriks (D66) is daar niets van waar. "De school verkeert in een zeer gezonde financiële situatie. We hebben dus ook geen enkele reden om ons zorgen te maken", aldus Hendriks. Het college antwoordt verder: "De school heeft de afgelopen jaren bewust een tekort begroot. Dat had als doel de reserves af te laten nemen en juist weer te gebruiken voor het onderwijs waarvoor het bestemd is."

Geen enkele reden om te denken dat school niet levensvatbaar is
Om de eventuele lagere toestroom van leerlingen heeft het gemeentebestuur eveneens geen zorgen. "Iedere school is onderhevig aan leerlingenfluctuaties, maar er is geen enkele reden om te denken dat de school niet levensvatbaar zou zijn."

Volgens wethouder Hendriks scoort het Willem de Zwijgercollege verder op alle fronten goed. "De resultaten van de school zijn uitstekend, boven het landelijke gemiddelde, en alle indicatoren van de inspectie voor alle afdelingen staan op groen. Dat is boven de norm."

Waar Hart voor BNM de geruchten gehoord heeft, is niet bekend. 

Uit de krant