Afbeelding
Foto: Google Maps

Veel bezwaren tegen bouwplan lege grond Iepenlaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Het staat nog niet onomstotelijk vast dat er woningen gebouwd gaan worden op het lege stukje grond tussen de Herenstraat en de Iepenlaan. De gemeenteraad heeft nog veel bezwaren.

De hallen op het stukje grond moeten gesloopt gaan worden en daarna bebouwd met acht woningen, allemaal twee-onder-een-kap. Een groot deel van de gemeenteraad heeft zorgen over de toch al hoge parkeerdruk aan de straat die gaat toenemen als er straks vanwege de woningen nog meer auto's gaan komen.

Meer bezwaren hebben onder meer de VVD, D66, PvdA en het GDP over het soort woningen dat er gebouwd moet gaan worden. Dat worden allemaal duurdere woningen, terwijl er volgens gemaakte afspraken ook een derde meer betaalbare woningen moeten komen zoals sociale huur. Het steekt de partijen dat er altijd maar een reden gevonden wordt om dat niet te doen. 

Het wegstemmen van het plan durfde de gemeenteraad woensdag ook nog niet meteen aan. De bezwaarmakende partijen willen eerst helder hebben welke financiële gevolgen dat voor de gemeente kan hebben in de vorm van claims. Dat werd woensdag nog niet meteen duidelijk.

Uit de krant