Afbeelding
Video

Burgemeester: 'Geen zorgen maken om verkoop waardevolle gebouwen'

Politiek

GOOISE MEREN - Er wordt dan wel gekeken of waardevolle gebouwen als het Stadhuis Naarden en de toren van de Grote Kerk verkocht moeten worden, we hoeven ons geen zorgen te maken dat dat ook echt gaat gebeuren. Dat verwacht burgemeester Han ter Heegde.

De twee historische gebouwen staan, samen met 59 andere gebouwen op het staatje met gemeentelijk vastgoed waarvan onderzocht gaat worden of het moet worden verkocht. Maar volgens de burgemeester wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. "Ik wil natuurlijk niet op de zaken vooruitlopen, want wat er gebeurt is voornamelijk aan de raad. Maar dit is vooral een lijst met vastgoed waarvan nog niet eerder is bepaald of we het gemeente willen behouden of niet. Het heeft allemaal geen status. Wat we er mee gaan doen, gaan we nu onderzoeken", vertelt de burgemeester voor de camera's van deze krant en GooiTV. "Maar natuurlijk krijg ik ook de signalen van bijvoorbeeld mensen uit Naarden die hier van schrikken. Begrijpelijk. Maar ik denk dat we ze best gerust kunnen stellen."

Toch stelt de burgemeester wel dat er zonder twijfel wel andere gebouwen verkocht zullen gaan worden. Volgens de gemeente gaat het om gebouwen die voor de gemeente niet zo belang zijn. "Deze zullen volgens de normale procedure op de markt aangeboden worden."

Uit de krant