Afbeelding

Buurtbewoners Meijerkamplaan naar de rechter om nieuwbouw van vijf beter hoog

Buurt / wijk

BUSSUM - Buurtbewoners aan de Meijerkamplaan stappen naar de rechter omdat een buurman een enorme uitbouw van meer dan vijf meter hoog gaan bouwen. De gemeente heeft een vergunning afgegeven, de buurt snapt er niks van. 

Een enorme steiger, omwikkeld met blauw bouwzeil, markeert de plek waar de buurman aan de Meijerkamplaan 39 een uitbouw wil realiseren. "Een heftig beeld. Je ziet hiermee goed hoe wij straks tegen het bouwwerk aankijken en in de schaduw komen te zitten. Wij snappen niet hoe de gemeente hier groen licht voor heeft kunnen geven."

Op dit moment staat er op de plek van de 'uitbouw' een garage die ongeveer zo hoog is als de schutting. Het plan is dus om die garage af te breken en daar te bouwen. De eerste vergunningaanvraag hiervoor is afgewezen in 2017. Daar waren meerdere redenen voor. Zo werd het perceel te veel bebouwd en zou het bijgebouw te ver van het huis af staan. Het plan werd daarop iets aangepast. En opnieuw volgde bezwaar vanuit de buurt. In juni 2018 kwam de zaak voor de bezwaarcommissie en spraken de buren in. De commissie verleende de vergunning afgelopen zomer. Een van de redenen hiervoor was dat 'de behandeling niet zodanig ingrijpend is dat het belang van de buren zwaarder weegt dan het belang van de vergunninghouders; namelijk vergroten van het woongenot."

Het gaat om de hoogte
De buren staan op hun achterste poten en vragen aandacht voor hun situatie. Niet alleen via de media, maar ook bij de Spiegelvrienden, de gemeente en zelfs de rechter. De rechtszaak dient eind februari. "Wij zijn echt niet tegen de buren of tegen het feit dat er een bijgebouw wordt gemaakt. Het gaat echt om de hoogte."

Reactie gemeente
De gemeente wil inhoudelijk nu niet reageren op de kwestie, hangende de gang naar de rechter.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant