Afbeelding

Brandstichter krijgt 30 maanden cel

Algemeen

BUSSUM - De twintigjarige Huizer die verantwoordelijk was voor een reeks van brandstichtingen in Bussum, is door de rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel (waarvan twaalf voorwaardelijk), met een proeftijd van vijf jaar. Ook moet de man zich verplicht laten behandelen.

De officier van justitie had drie jaar cel geeist. Volgens de rechter was de jongen echter verminderd toerekeningsvatbaar toen hij de branden stichtte. Ook was hij nog niet eerder met justitie in aanraking gekomen. 

De Huizer werd op 13 april aangehouden, nadat hij aan de Mecklenburglaan een auto in brand zette, kort daarna nog eens twee wagens en een scooter op de Wladimirlaan en een schuur op de Albrechtlaan.

 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief