Afbeelding

Fiscus legt beslag op villa Rob Bolland

Algemeen

BUSSUM - De fiscus heeft drie executoriale beslagen gelegd op de Bussumse villa van muziekproducent Rob Bolland; dat meldt de Telegraaf vanmorgen met referentie aan de website BekendeBuren.nl.

De belastingdienst zou de vorderingen op inkomstenbelasting veilig willen stellen. Bolland zou een grote betalingsachterstand zou hebben als gevolg van zijn strijd tegen muziekuitgever Willem van Kooten. De twee hadden een stevige ruzie over de rechten van liedjes die door Bolland zijn geschreven, waaronder Jeanny, In the army now en Rock Me Amadeus

Nog niet zo lang geleden liet Bolland beslag leggen op 1,2 miljoen euro die muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra moet uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Van Kooten. In september werd dat opgeheven. 

Eind augustus werd Bolland door de politie aangehouden in het kantoor van Buma/Stemra in Hoofddorp, omdat hij weigerde het pand te verlaten. De Bussumer was daar naar eigen zeggen om een voorschot op te eisen waar hij recht op zou hebben en vanwege het conflict met Van Kooten.

Half september zouden de kemphanen tot een vergelijk zijn gekomen, maar dat blijkt nu toch niet te zijn gelukt. Volgens Bolland weigert Van Kooten een overeenkomst te tekenen waarin wordt geregeld dat de rechten van zijn hits mag terugkopen.

[update] Over de beslagen op zijn onroerend goed zegt de Bussumer: "Dat is oud nieuws en niet volledig. De beslagen zijn van juli en ondertussen heb ik allang afspraken met de fiscus gemaakt."

Meer in de Bussumse Krant van morgen...

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief