Afbeelding

"Niks mis met jaarrekeningen Bussum"

Algemeen

BUSSUM - De financiele verslaglegging van de gemeente Bussum voldoet aan de bestaande wet- en regelgeving. Dat stelt de accountant van de gemeente in reactie op aantijgingen van zelfverklaard klokkenluider en registeraccountant Leo Verhoef.

Net als voorgaande jaren schrijft hij aan de gemeenteraadsleden dat de jaarrekeningen van Bussum "onbetrouwbaar en misleidend" zijn. Over die van 2010 zegt hij: "Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 4,6 miljoen euro. In werkelijkheid was het slechts 0,4 miljoen euro."

"Als hier iets werkelijk niet aan de haak zou zijn, waren we door onze accountant allang op de vingers getikt  en door de provincie. Die controleert ons immers ook", reageert wethouder van financien Gerard Boekhoff. "Desondanks hebben we vorig jaar de kritiek van Verhoef  nog in commissieverband besproken. Toen was de conclusie dat van Verhoefs beschuldigingen echt helemaal niks klopt."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief