Afbeelding

Accountant: Jaarrekening Bussum deugt niet

Algemeen

BUSSUM - De jaarrekeningen van de gemeente Bussum zijn onbetrouwbaar en misleidend. Dat stelt registeraccountant Leo Verhoef in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Al eerder trok hij in Bussum aan de bel met kritiek op de financiele verslaglegging.

"Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiële positie wordt gepresenteerd, is niet de financiële positie", aldus Verhoef, die zichzelf op zijn website presenteert als klokkenluider. Naar zijn mening waren het ook de jaarekeningen van 2004 tot en met 2009 niet aan de haak. "Boekhoudfraude", zo concludeert de accountant.

Over die van 2010 zegt hij: "Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 4,6 miljoen euro. In werkelijkheid was het slechts 0,4 miljoen euro. Waar zijn de niet genoemde uitgaven van 4,2 miljoen aan opgegaan?"

Eerdere brieven van de registeraccountant werden volgens Verhoef door de Bussumse gemeenteraad alleen "voor kennisgeving aangenomen."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief