Afbeelding

Bussumer verdachte in fraudezaak Quality Investments

Algemeen Quality Investments

BUSSUM – De 48-jarige Bussumse advocaat Koen Blom is door de FIOD aangehouden als verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende internationale beleggingsfraude van Quality Investments.

Ook zijn woning, die overigens volgens de website 925.nl momenteel op Funda te koop staat (mirror), is doorzocht.

Blom en nog drie andere Nederlanders worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrift en oplichting. De Bussumse advocaat ondertekende een zogeheten letter of comfort voor Quality Investments, die gebruikt wordt om potentiële klanten over de streep te trekken.

Het vermoeden is dat de verdachten in georganiseerd verband grote sommen geld hebben aangetrokken door het verstrekken van onjuiste informatie over de werkelijke constructie van haar beleggingsproduct.

Zo het zich laat aanzien zijn honderden beleggers voor in totaal meer dan 200 miljoen dollar het schip in gegaan via Quality Investments (mirror).

De zaak krijgt veel aandacht in de media. Vandeweek werden daarbij ook de pijlen gericht op Harry Mens, die via zijn progamma Business Class tegen betaling aandacht zou hebben besteed aan het investeringsfonds. Mens ontkent dat.

Uit de krant