Afbeelding

Cameratoezicht horecagebied alsnog gestart

Algemeen

BUSSUM - Na een vertraging van een maand of vier gaat is het cameratoezicht in het horecagebied Generaal de la Reijlaan/Stationsweg vrijdagavond alsnog van start gegaan.

Het project liep vertraging op, omdat er technische complicaties waren bij het leggen van de kabels. Ook bleek op een aantal plekken nog toestemming van spoorbeheerder ProRail nodig.

Het gaat om een proef van vier jaar om zo het toezicht in de horeca te verbeteren en daarmee de veiligheid te vergroten. Zowel op vrijdag als op zaterdag worden tijdens de horeca-uren, doorlopend opnames gemaakt.. Ook bij speciale evenementen het cameratoezicht worden ingezet. De beelden die worden opgenomen zijn preventief. Pas wanneer zich incidenten voordoen, wordt er naar gekeken.

Het cameratoezicht in het horecagebied  is onderdeel van een pakket aan maatregelen om overlast te verminderen en veiligheid te vergroten. Eerder al is een proef met flexibele sluitingstijden gestart, waarbij de kroegen op vrijdag en zaterdag zelf kunnen bepalen wanneer de tent sluit, maar na 02.00 uur geen nieuwe bezoekers meer mogen worden toegelaten.

Ook zijn mobiele portiers ingezet, die buiten een oogje in het zeil houden, deze proef is onlangs uitgebreid naar ook de Herenstraat, cafe De Boemel en De Koperen Kraan veel publiek trekken.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring Illegale bladen in Muiderberg, Muiden, Naarden en Bussum (deel 2) Algemeen 15 mei, 11:30
Afbeelding
Duizendsoortendag in ‘t Gooi 2022; natuurgebieden in kaart Natuur en Milieu 14 mei, 14:20
Afbeelding
Inspirerend wandelen bij maanlicht in Naarden Buurt / wijk 14 mei, 09:00
Afbeelding
Zaterdagportret | Marc van Breemen ‘Als je niet droomt, is het morgen saai’ Mensen 14 mei, 08:00
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 21:18
Afbeelding
Kamphuis: 'Wat ik weer miste was de stem van de woningzoekenden' Spandoeken volop aanwezig bij thema-avond Huibert van Eijkenstraat Politiek 13 mei, 15:30
Afbeelding
Zet je in als vrijwilliger onder werktijd Algemeen 13 mei, 14:11
Afbeelding
Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum Sport 13 mei, 11:04
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief