Wethouder Nen van Ramshorst heropent het theater aan de Lange Heul
Wethouder Nen van Ramshorst heropent het theater aan de Lange Heul

"Platform tegen aanbesteding theater"

Algemeen

BUSSUM - Een aantal maatschappelijke en culturele organisaties uit Bussum willen zich verenigen in een platform om collectief te protesteren tegen de aanbesteding van het theater in Breeduit aan het Gooisch Theaterhuis.

Dat kondigde Nico Schimmel van de Gooische Muziekschool gisteravond aan in de vergadering van de raadscommissie Welzijn. "U bent als commissie, net als alle Bussummers misleid. Niet het Gooisch Theaterhuis, zoals door de wethouder in de kranten is verkondigd, maar het Theater Bussum Breeduit gaat overnemen. Onbegrijpelijk voor ons", aldus Schimmel. Volgens hem klopt de achterliggende zakelijke constructie niet. Al eerder ageerde hij tegen de keuze van de gemeente.

Ook zou het voor Bussumse verenigingen financieel niet meer te doen zijn om de zaal in de Brede School aan de Lange Heul te huren: "de huren worden verviervoudigd en duurder dan de kleine zalen in Spant!". "We willen het theater teruggeven aan de Bussumers." 

Het theater kwam in andere handen doordat Elcker zich in de schulden had gewerkt. Het is onlangs heropend onder de naam Theater Bussum.

Meer hierover in de Bussumse Krant van 21 september...

Uit de krant