Afbeelding

De terrasplasser is er weer

Algemeen

BUSSUM - De bewoner van de Mauritzhof die begin dit jaar met scheldpartijen en dreigementen voor de nodige overlast zorgde in de buurt en bij horecagelegenheden is opnieuw gesignaleerd.

Tot ernstige incidenten heeft het nog niet geleid, wel heeft menigeen weer last van de man. Het bevreemd menig Bussumer bovendien dat de man wederom de buurt af schuimt. Niet in de laatste plaats omdat de Mauritzhof had verzekerd dat er maatregelen waren genomen om verdere overlast te voorkomen.

In mei was de maat vol nadat de man op een vol terras van de Archibald stond te urineren om vervolgens de verbouwereerde gasten de huid vol te schelden. Later die avond werd hij door vier agenten uit een cafe aan de Landstraat geplukt, toegesproken en huiswaarts gezonden. Ruud Wind, manager zorg van het centrum reageerde een week later met de mededeling dat er "maatregelen waren genomen".  Op welke manier, wilde hij niet zeggen. 

De Mauritzhof is het  centrum voor patiënten met chronische psychiatrische problemen, aan de Hooftlaan. Het telt 58 bewoners en biedt hen plek voor zelfstandig wonen, begeleid wonen en de behandeling. Ook is er dagbehandeling voor niet-bewoners.

Meer in de Bussumse Krant van woensdag 21 september...

Uit de krant