Afbeelding

Dit weekend: Bussum Cultureel

Algemeen

BUSSUM - Vakantie voorbij. Tijd voor een nieuw cultureel seizoen. In Bussum trappen we dat af van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september; met Bussum Cultureel. Dit jaar valt het samen met Open Monumentendag, op zaterdag en zondag. Van beiden hieronder het programma.

Vrijdag 9 september. Locatie: Tuin van de Tindalvilla (Nieuwe ‘s Gravelandseweg 2)

21.00 uur: Film. Het Filmhuis Bussum verzorgt de opening van Bussum Cultureel met de vertoning van de film "Made in Dagenham”. In het Engeland van 1968 ontdekken vrouwen die in de Ford fabriek werken dat hun mannelijke collega's meer verdienen dan zij. Ze komen in opstand tegen de directie en uiteindelijk moeten ze het ook opnemen tegen hun echtgenoten en de overheid.

De toegang is gratis. Stoelen zijn te huur.

Zaterdag 10 september. Locatie: Wilhelminaplantsoen

10.00-17.00 uur: Culturele Markt & Boekenmarkt. Alle Bussumse culturele verenigingen en instellingen presenteren hun programma’s voor het komende seizoen. Op het plein zijn diverse workshops voor de kinderen. Daarnaast de traditionele (kinder)boekenmarkt. En natuurlijk de draaimolen en het springkussen.

11.00-21.30 uur: Proef & Wijn Plein. Vlak naast de fontein zetten diverse restaurants en cateraars uit Bussum hun beste beentje voor om hun specialiteit te presenteren. Van koffie met iets lekkers, een wijntje of biertje met tapas tot een lekker en betaalbaar diner.

11.00-21.30 uur: Muziek en Theater. Diverse bekende artiesten staan op het podium van Bussum Cultureel. Met onder meer de Vijos Drumband, buikdanseres Roos Belinfante en haar team, het kinderkoor van de Gooische Muziekschool, een preview van Romeo en Julia, het Muziektheaterwerk dat later in het jaar in Bussum te zien zal zijn, het 'Jesus Miracle Lab', diverse kleine optredens. En een Silent Disco.

11.30-14.00 uur: Koren in de kerk. Koor en orkest Toonkunst Bussum met een overzicht van de afwisselende programmeringen. Hierin komen werken voor koor en orkest, orkest, blazers en strijkers aan bod. Ook het leerlingenorkest van de Gooische Muziekschool treedt op.

12.00-18.00 uur: Ron Holst met de voorstelling ‘Plan B’. 

12.00 uur: Vonder & Bloom, een singer-songwriter duo met ingetogen en gevoelige liedjes

17.00 uur: Crescendo met een groot muzikaal programma. Onder meer de Ouverture 1812, gebaseerd op de slag bij Waterloo. Met kanonnen!

18.30 uur: De Bussumse formatie The LSB Experience; liedjes gebaseerd op de Amerikaanse Westcoast- en Britse rock- en popsound. Aansluitend de Bussumse DJ M-Ties.

Zondag 11 september. Locatie: Fort Werk IV (A. Kuyperlaan, naast Spant!)

12.00-17.00 uur: Kunstmanifestatie. Een tiental kunstenaars uit Bussum en omgeving laten hun gezicht zien. Bijvoorbeeld door te tonen hoe een kunstwerk tot stand komt. Ook zijn er workshops boetseren en modeltekenen.

Voor de inwendige mens zijn er kraampjes met hapjes en drankjes. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een operazangeres, live klassieke muziek en een gezelschap dat Franse chansons ten gehore brengt. 

Zie ook de Bussumse Krant van 07 september...

Uit de krant