Afbeelding

Skimmers gisteren weer actief in Bussum

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM - Nog steeds zijn skimmers actief in Bussum. Gisteren hebben twee mannen geprobeerd om geprepareerde pinautomaten bij winkels in de Poststraat  te plaatsen.

In een geval lukte dat, maar door een technisch defect werd de skim vanochtend bij toeval ontdekt. Er zou geen geld zijn buitgemaakt.

De skimmers hielden zich woensdag al enige tijd verdacht op rond het Postkantoor. Volgens ooggetuigen zijn ze uiteindelijk bij twee winkels naar binnen gegaan. Bij een daarvan wisten ze ongezien de betaalautomaat te verwisselen voor een omgebouwd exemplaar waarmee pinpassen kunnen worden uitgelezen. 

De politie heeft de zaak in onderzoek, het apparaat is in beslag genomen. Mededelingen worden niet gedaan. Ook alle banken, de uitgever van PIN-licensies Currence, en verwerker van het betalingsverkeer Equens zijn bij het onderzoek betrokken. Zij volharden in het niet geven van commentaar op de skimzaken in Bussum.

Het is de zoveelste skimzaak in het dorp, sinds BussumsNieuws begin augustus een grote pasfraudezaak bij de McDonald's aantoonde. Later bleek ook bij het onbemande benzinestation aan de Huizerweg te zijn geskimd. Door officiele instanties niet bevestigd, maar volgens bronnen wel degelijk door pasfraudeurs misbruikt, zijn ook de geldautomaat op station Naarden-Bussum en een onbekend aantal supermarkten -vermoedelijk Albert Heijn filialen. 

Gedupeerden melden spookafschrijvingen uit het buitenland varierend van enkele tientjes tot vele honderden euro's. Zij worden door de banken, doorgaans binnen enkele dagen, schadeloos gesteld.

Vorige week nog werd een man aangehouden op verdenking van pasfraude (-gerelateerde) activiteiten. Maar bewijs werd niet gevonden.

Alles over de skimzaken in Bussum hieronder in het dossier.

Slachtoffer van skimming? Of iets verdachts gezien? Help ons met het onderzoek en neem contact op: redactie@bussumsekrant.nl.

Uit de krant