Afbeelding

Wederom stroomstoring in Bussum

Algemeen

BUSSUM - Voor de zoveelste keer in korte tijd is Bussum getroffen door een stroomstoring. Rond 14.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen voor een groot aantal gebieden. Op een groot aantal andere plaatsen in het dorp werden maar liefst ongeveer 8000 adressen indirect gedupeerd, omdat de verbindingen van TV- internet- en telefonieprovider Ziggo wegvielen.

De gemeente laat weten "bezorgd te zijn over het grote aantal storingen" en de (financiele) impact hiervan voor huishoudens en ondernemingen. Een woordvoerder kon nog niet zeggen op welke manier met Liander zal worden gesproken over het grote aantal stroomstoringen in het dorp. "Maar het heeft onze aandacht, gezien de gevolgen voor heel veel mensen", zo laat hij weten.

Een goeie week geleden viel de stroom tenminste vijf keer in een paar dagen tijd uit in een groot gebied rond de Huizerweg en Kerkstraat. Een daarvan duurde bijna 24 uur. Vandaag ging het om onder meer de gebieden Westereng, Ceintuurbaan, De La Reijlaan en Nijverheidswerf. "Andere plaatsen, andere oorzaak", zo verzekert een woordvoerster van netbeheerder Liander.

De gemeente Bussum werd maandagmiddag helemaal platgebeld door inwoners en bedrijven met vragen over de storing, maar is ook afhankelijk van de informatie bij Liander. De telefoon werd daar met een standaard boodschap over de storing beantwoord. Via het korteberichtennetwerk Twitter is geen informatie gegeven. Ook was de storing niet te zien op de website van Liander.

De storing van vanmiddag duurde volgens Liander tot ongeveer 16.00 uur. Even na 15.00 uur zouden de eerste adressen weer van stroom zijn voorzien. Enkele honderden huishoudens en bedrijven zijn door de storing getroffen. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een kabel.

Over de eerdere stroomstoringen leest u meer in de Bussumse Krant van 17 augustus.

De recente ontwikkelingen kunt u volgen op deze website en in de editie van 24 augustus...

 

Uit de krant