Afbeelding

Overvaller De Jaargang vrij, geen vuurwapen aangetroffen

Algemeen

BUSSUM - Met verbazing en verontwaardiging wordt in Bussum gereageerd op de invrijheidstelling van de 38-jarige Naarder die afgelopen woensdagmiddag een overval pleegde op Cafe De Jaargang aan de Stationsweg. De man werd kort na het incident door de politie in de boeien geslagen. Hij is sinds gistermiddag weer op vrije voeten. 

Volgens een woordvoerster van de politie Gooi en Vechtstreek zijn er op dit moment echter simpelweg "onvoldoende ernstige bezwaren" om de man langer vast te houden. "We hebben te weinig in handen op dit moment. Soms is er meer, of ander, bewijs nodig. De man blijft echter wel verdachte en het onderzoek wordt voortgezet." De politie verklaart desgevraagd bij de verdachte geen vuurwapen te hebben aangetroffen. Verder worden over de zaak geen mededelingen gedaan.

Volgens bronnen rond het cafe zou de overvaller een reguliere bezoeker zijn van De Jaargang en recentelijk nog onenigheid hebben gehad met een van de personeelsleden; als gevolg waarvan hij de tent zou zijn uitgezet. Diezelfde medewerker zou op het moment van de overval aan het werk zijn geweest. De politie kan dit bevestigen noch ontkennen.

Uit de krant