Afbeelding

Zakkenrollers actief in Bussum

Algemeen

BUSSUM - Zakkenrollers waren actief in het dorp de afgelopen dagen. Drie slachtoffers hebben zich bij de poltie gemeld. Gezocht wordt naar getuigen van de incidenten.

Maandag werd een Bussumer in een winkel op het Julianaplein van zijn portemonnee beroofd. Hij had net afgerekend en voelde dat iets uit zijn jas werd gepakt. Hij keek om en zag twee vrouwen wegrennen. ZIj zijn beiden tussen de 20 en 30 jaar oud, 1.50 tot 1.60 meter lang, droegen donkere kleding en hadden kort, donker, golvend haar. Van de rekening van de Bussumer was even later een geldbedrag verdwenen.

Een dag later werd vrouw uit Naarden op station Naarden-Bussum gerold. Rond half tien 's morgens kocht zij een treinkaartje in de stationshal, toen ze werd aangesproken door een man die vroeg hoe laat het was. Toen de Naardense aankwam op haar bestemming, bleek haar portemonnee verdwenen. De man is rond de 1 meter 85 meter, heeft een slank postuur, een lichtgetinte huidskleur en kort, zwart, donker haar. De man was netjes gekleed. Hij sprak gebrekkig Nederlands. Van de rekening van het slachtoffer is geld opgenomen.

Diezelfde dinsdag 16 augustus was een Bussumse de sigaar, ergens tussen 13.45 en 15.15 uur op de Brinklaan. Zij heeft niet gemerkt dat haar portemonnee uit haar tas werd genomen. De tas was goed afgesloten, maar stond opeens open. In een winkel heeft de vrouw alleen een kleine man in haar buurt gezien.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze incidenten wordt verzocht te bellen met de politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844. Of op Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

 

Uit de krant