Afbeelding

Pasfraude Bussum: ook benzinestation, mogelijk nog meer

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM - De pasfraudezaak bij McDonald's, waarbij in juni en juli circa duizend bankpassen werden geskimd, lijkt steeds uitdrukkelijker onderdeel te zijn van een omvangrijke skimactie in Bussum en mogelijk ook de directe omgeving. De politie kon gisteren einde middag desgevraagd alleen officieel bevestigen dat ook de pinautomaat van het onbemande benzinestation aan de Huizerweg voor skimming misbruikt is.

Volgens niet-officiele bronnen zou echter ook de ING-geldautomaat op het station onder handen zijn genomen door de oplichters. Een of meerdere Albert Heijn vestigingen in Bussum worden ook nog steeds genoemd, maar door de supermarkt blijft hardnekkig ontkennen dat er met betaalautomaten zou zijn geknoeid.

BussumsNieuws bracht de skimzaak bij McDonald's twee weken geleden aan het licht. Nader onderzoek van de redactie de afgelopen weken wijst steeds meer richting een veel grotere zaak; maar de omvang ervan kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld. Alleen al bij een bank zou het gaan om vele duizenden gevallen. Betrokken instanties doen er vooralsnog het zwijgen toe.

Bent u ook geskimd in Bussum? Neem dan contact op: redactie@bussumsekrant.nl

Meer in de Bussumse Krant van 17 augustus en hieronder in het dossier...

Uit de krant