Januari: de H.K. Onnesweg rouwt om Peter Kuijer.
Januari: de H.K. Onnesweg rouwt om Peter Kuijer. (Foto: Wendy van Muyden)

Jaaroverzicht: 2018 in twaalf foto's van de voorpagina

BUSSUM - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bij gepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Bussum

Januari
Bewoners en ondernemers aan de H.K. Onnesweg rouwen om de plotselinge dood van Peter Kuijer van de Attent-supermarkt. Alle vlaggen hangen halfstok. Kuijer was zeer geliefd. De Bussumer kreeg landelijke bekendheid toen hij eigenhandig een overvaller uit zijn winkel jaagde. (Foto boven)


Februari
Een uitslaande brand bij manege Gooi- en Eemland. Het blussen is niet eenvoudig, omdat er weinig water beschikbaar is. De paarden kunnen snel in veiligheid worden gebracht.


Maart
De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn geweest. De VVD blijft de grootste, nieuwkomer GDP haalt vier zetels, net zoals Hart voor BNM. De Partij voor Behoud Speelpark Oud Valkeveen doet op het laatste moment toch niet mee.


April
De bouw op Bensdorp bereikt het hoogste punt. Het is een grote stap voor de bouw van de woningen op het terrein van de voormalige cacaofabriek. Er wordt wel het hele jaar nog gebouwd.


Mei
Een drama voltrekt zich op de spoorwegovergang aan de Herenstraat. Een lesauto komt stil te staan op het spoor en wordt geramd door een trein. De rijinstructeur overleeft het ongeluk niet, zijn leerlinge weet zich nog net te redden.


Juni
Voetbalsucces: BFC promoveert naar de tweede klasse. Het was een van de hoogtepunten van een hoe dan ook succesvol sportjaar. SDO won eerder al de beker, de hockeysters van Gooische promoveren naar de overgangsklasse.


Juli
Extreem warm en droog weer houdt, net als de rest van Nederland, ook Gooise Meren bezig. De brandweer heeft het razend druk met brandjes door de droogte. Er worden vele maatregelen genomen: van stookverboden tot verzoeken om zuinig met water om te gaan.


Augustus
Een grote brand verwoest de loods van de Bussumse dakdekker Gebroeders Schaap. Het pand op het 's-Gravelandse bedrijventerrein De Boomgaard brandt tot de grond toe af. De schade is enorm.


September
Het was er dan ook de perfecte dag voor: Frank van IJssalon Dolomiti trakteert vanwege zijn verjaardag twee uur lang op gratis ijsjes. De ijsjes vinden op deze warme dag natuurlijk gretig aftrek.


Oktober
Wethouder Marieke Munneke Smeets moet gedwongen aftreden. Ze viel over het dossier-Comeniuslaan. De raad sprak van een vertrouwensbreuk.


November
Elk jaar weer een leuk feest voor jong en oud: Sinterklaas doet Bussum weer aan.


December
Een grote brand verwoest een historische houten villa aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. De brandweer heeft een hele nacht haar handen vol aan de brand. De eerste etage van het pand raakt zwaarbeschadigd, de bewoners en een huisdier blijven ongedeerd.

Meer berichten