Afbeelding

Skimmers proberen geld op te nemen bij Rabobank

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM – Skimmers hebben bij de Rabobank aan de Eslaan geprobeerd geld op te nemen met gefraudeerde passen. Dat meldt de politie dinsdag. Onderzoek van BussumsNieuws bracht vorige week aan het licht dat meer dan duizend passen zijn geskimd bij de McDonald’s.

De bank heeft de relevante informatie doorgegeven aan de politie. “De mannen zijn bezig geweest bij de geldautomaat voor munten. Wij houden verdachte transacties automatisch in de gaten en kwamen deze op het spoor”, aldus de Rabobank. Het is opmerkelijk dat deze informatie naar buiten komt, meestal geeft een bank geen informatie over pinpasfraude.

Vorige week werd bekend dat er meer dan duizend passen zijn geskimd bij de McDonald’s in Bussum. Meerdere slachtoffers melden aan onze redactie dat er ineens geld van hun rekening verdween. Dieven hadden de passen geskimd en namen het geld op in Canadese Dollars. De bedragen verschillen nogal. In een van de gevallen gaat het om (omgerekend) bijna 900 Euro in meerdere transacties. Een ander laat ons zien slechts een kleine 100 Euro over twee transacties te missen. Ook TV-presentator Frits Sissing en showbiz fotograaf Edwin Smulders werden slachtoffer.

Uit de krant