Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

Snelheidsmeters gaan straks ook snelheden registreren

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Er gaan her en der door Gooise Meren een paar nieuwe snelheidsmeters opgehangen worden. Anders dan voorheen gaan deze meters naast snelheden meten ook snelheden registreren. Dat meldt de gemeente na raadsvragen van de VVD. 

De snelheidsmeters worden steeds op andere wegen geplaatst. Door snelheden ook te registeren kan de gemeente niet alleen zien hoe vaak er over een bepaalde weg wordt gereden, maar ook hoe hard en vooral ook hoe vaak er te hard wordt gereden. Analyses daarvan kunnen weer aanleiding zijn voor verdere maatregelen. Registratie van snelheden gaat overigens anoniem. Als er te hard wordt gereden, worden er geen boetes uitgedeeld. Dat mag de gemeente zelf ook niet. 

De VVD reageert erg tevreden over de aankoop van de nieuwe snelheidsmeters. "Deze borden hebben een remmende werking op de snelheid in de wijken en dragen bij aan de verkeersveiligheid. Maar wij zijn vooral ook blij met de mogelijkheid nu een echt feitelijk beeld te krijgen van de situatie in de straten. Dat is echt winst", zegt VVD-raadslid Mark Marshall.

Uit de krant