Afbeelding

McDonalds verdenkt geen personeelsleden

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM - Dat een betaalautomaat van McDonalds gesaboteerd lijkt te zijn tijdens openingstijde, waardoor een circa duizenden bankpassen geskimd zijn, mag op z'n minst vreemd worden genoemd. Ook de fastfoodketen zelf zegt nog geen enkel beeld te hebben van eventuele verdachten. Toch zegt men geen enkele reden te hebben om personeelsleden te verdenken.

BussumsNieuws bracht deze grote pinpasfraudezaak donderdag aan het licht. Een woordvoerder van het hoofdkantoor laat weten ook nog geen aanknopingspunt te hebben. "We hebben geen reden om aan te nemen dat we 's nachts ongenode gasten over de vloer hebben gehad. Hoe het dan wel heeft kunnen gebeuren weten we niet. Dat moet de politie onderzoeken." Het korps Gooi en Vechtstreek zegt dat er medio juni geen meldingen zijn van een inbraak bij de McDonald's op het Veerplein.

Rechercheurs onderzoeken de zaak. McDonalds heeft alle betaalautomaten vervangen voor moderne apparatuur. "Deze apparaten maken gebruik van 'het nieuwe pinnen' en kunnen nauwelijks gesaboteerd worden. Klanten hoeven dan ook geen zorgen meer te hebben om ook slachtoffer te worden van skimmen", zo legt een woordvoerder uit.

Zie ook:

Circa duizend passen geskimd

Ook Edwin Smulders slachtoffer

Omvang fraude onbekend, wel geruchten

 

Uit de krant