Afbeelding

Ook Edwin Smulders geskimd - Meer pinfraude gemeld in Bussum

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM - Naast TV-presentator Frits Sissing is ook de bekende showbiz fotograaf Edwin Smulders slachtoffer gebleken van pinfraude. Of dat bij de McDonald's aan de Veerstraat gebeurde, is niet duidelijk. Dat meldt RTL Boulevard in de uitzending van vanavond, naar aanleiding van de berichtgeving op deze website.

"Het is in ieder geval ergens in Bussum of in Naarden gebeurd", zo verduidelijkte de redactie van het TV-programma zojuist op verzoek van de BussumsNieuws.

Het is heel goed mogelijk dat het op een andere plek dan de McDonald's was. Deze krant kreeg aan het eind van de middag al diverse meldingen van pinfraude bij supermarkten in Bussum en Naarden.

De politie kon skimmingzaken op andere plekken echter vooralsnog niet bevestigen. Het hoofdkantoor van Albert Heijn zegt dat er daar geen meldingen zijn gedaan. Onze redactie heeft de zaak in onderzoek.

Sissing (bekend van onder meer Opsporing Verzocht) deed eerder al via Twitter verslag van spookafschrijvingen. Het zou gaan om 500 Euro. Smulders mist 7000 Euro volgens Boulevard.

Tussen 8 juni en 19 juli werden in het hamburgerrestaurant circa duizend bank passen geskimd, zo bracht BussumsNieuws vanochtend aan het licht. De omvang van de fraude is niet bekend, hierover worden geen mededelingen gedaan. Banken hebben passen van een groot aantal klanten, ook uit voorzorg, geblokkeerd.

De politie bekijkt de camerabeelden van de McDonald's vestiging en onderzoekt de geprepareerde pinautomaat.

Meer over de pinfraude: Circa 1000 pinpassen geskimd bij McDonald's Bussum

Uit de krant