Daatzelaar Fietsen verwacht weer drie drukke dagen met de verkoop van vuurwerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Daatzelaar Fietsen verwacht weer drie drukke dagen met de verkoop van vuurwerk

BUSSUM  -Bij Daatzelaar Fietsen aan de Landstraat zijn ze al dagen druk bezig met het vuurwerk, want vanaf vandaag 28 december, mag de vuurwerkverkoop beginnen.

"Het vuurwerk ligt opgeslagen in twee bunkers in de kelder van de winkel", vertelt eigenaar Rick Goedhart. "In de zogenaamde bewaarplaats liggen de dichte dozen met vuurwerk en in de bufferbewaarplaats is collega Wesley druk bezig om alles uit te pakken, te sorteren en voor te bereiden op het verwerken van de bestellingen."

Verkoop
De verkoop van het vuurwerk is vrijdag, zaterdag en maandag in de werkplaats van de winkel. Op zondag mag er volgens het landelijke vuurwerkbesluit geen vuurwerk verkocht worden en is de winkel gesloten. "De werkplaats is het verkooppunt omdat die aan strenge regels moet voldoen. Daar hangen bijvoorbeeld sprinklers en de klanten kunnen via de werkplaats naar buiten."

Stijgende lijn
"Ik doe de verkoop van vuurwerk al 26 jaar en geen enkel jaar is hetzelfde. Wel is de verkoop na de eeuwwisseling toegenomen en vooral de laatste vier jaar zie je een stijgende lijn. Ook bestellen steeds meer klanten het vuurwerk online. Je kunt vuurwerk bestellen via vuurwerk.daatzelaar.nl en het dan persoonlijk in de winkel ophalen. Onze eerste bestelling hadden we eind november al binnen." Rick vertelt dat er wel een daling is van het knalvuurwerk.

Vuurpijlen
"Vuurpijlen met goedgekeurde lanceerinrichting, sierpotten, cakes en compounds worden het meest verkocht. Vooral de compound wint aan populariteit. Bij een compound zijn drie cakes met elkaar verbonden, dus maar één keer aansteken! Elke cake is weer anders qua kleur, geluid en effect. Het vuurwerk wordt daardoor elk jaar steeds mooier en je kunt ook langer genieten van de mooie effecten en kleuren in de lucht. Ook krijgen alle klanten bij ons gratis een vuurwerkbril en een lont om het vuurwerk aan te steken."

Verwennen
De vuurwerkverkoop bij Daatzelaar is al lang een traditie en de winkel staat drie dagen vol met klanten. "We verwennen onze gasten in deze periode graag met iets extra's. Voor iedere klant staat er een oliebol of appelflap met koffie, thee of limonade klaar, de glühwein staat lekker te pruttelen en is er natuurlijk gezellige muziek. Omdat veel kinderen met hun ouders meekomen om vuurwerk uit te zoeken, hebben we op oudejaarsdag een goochelaar in de winkel om iedereen te vermaken. 

Afsteken
In Gooise Meren mag alleen vuurwerk worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Het winkelcentrum Keverdijk in Naarden is een vuurwerkvrije zone, dus verboden om vuurwerk af te steken. De zone is met borden aangegeven. Ook hoopt de gemeente dat de inwoners de vuurwerkresten snel opruimen zodat kinderen op nieuwjaarsdag niet op zoek gaan naar vuurwerkresten om deze opnieuw af te steken. Het vuurwerkafval mag in de grijze container.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>