Afbeelding
Foto: Restaurant Soigné

Restaurant Soigné pakt voor de tiende keer een Michelinster

Cultureel

BUSSUM - Een fantastische prestatie: het team van het Bussumse restaurant Soigné heeft voor het tiende jaar op rij een Michelinster gekregen. Chef-kok en mede-eigenaar Dennis Jong en souschef Yuri Veldwiesch kregen de ster afgelopen maandag bij de presentatie van de Michelingids 2018 in het DeLaMar Theater Amsterdam.

Dennis Jong vertelt erg trots te zijn op deze prestatie. "Het is heel fijn en we hebben het dan ook lekker gevierd met een etentje met het team in Amsterdam. Voor ons is het leuk om te zien dat wij continuïteit bieden. We hebben een vaste basis en deze stijl hanteren wij al jaren. We begonnen in 2007 en het jaar daarop hadden we al onze eerste ster. Dat was nooit ons doel. We doen gewoon ons ding; mooi koken en mensen verwennen. Wij koken absoluut niet voor de Michelinster en zijn ook niet uit op een tweede."

"We willen blijven vernieuwen en dingen uitproberen. Dit jaar kookte ik voor het eerst met kwarteltjes. Naast de Franse keuken heeft ook de Aziatische keuken mijn interesse. En de combinatie vlees en vis vind ik heel mooi; kalfstartaar met verse tonijn als een soort Vitello tonnato die ik uit en in elkaar zet. De presentatie krijgt ook veel aandacht; alles moet strak, netjes en alle borden hetzelfde. Saus gaat altijd apart zodat het ook netjes blijft."
Restaurant Soigné in de Kapelstraat zit ook dit jaar drie dagen vol met Kerstmis. Daarna gaan ze twee weken dicht om nieuwe inspiratie op te doen.

Uit de krant