Afbeelding

Politie surveilleert bij kinderopvang

Algemeen

 

BUSSUM – De politie surveilleert bij de Bussumse kinderdagverblijven en heeft een strenge deurcontrole aangeraden, nadat een onbekende man drie vestigingen van de Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg (SKBNM) ongewenst had bezocht. Door de stichting zijn scholen en collega-instellingen geïnformeerd.

De man heeft geen contact met kinderen gezocht. Hij is aangesproken door personeel maar kwam met een onduidelijke verklaring. Om welke dagverblijven het gaat en wanneer de incidenten zich voordeden, wordt niet bekend gemaakt.

De recherche bekijkt de beelden van de beveiligingscamera’s. Vooralsnog is de identiteit van de man niet achterhaald.

De politie geeft geen signalement van de man, ondanks dat een duidelijk profiel verkregen is van personeel bij de betrokken kinderdagverblijven. Op de vraag waarom dat niet gebeurt en hoe de man dan kan worden opgespoord, kan een woordvoerster van de politie Gooi en Vechtstreek geen antwoord geven. 

"We bekijken nu de camerabeelden eerst", zo zegt zij. Of dit betekent dat de recherche al iemand in het vizier heeft, bijvoorbeeld omdat het wellicht een bekende van de politie is of lijkt te zijn, wil de zegsvrouw eveneens niet zeggen.

Onder ouders van kinderen bij de SKBNM vestigingen en het personeel is vooralsnog geen onrust ontstaan, zo zegt woordvoerster Renske Ouweneel: "Er is een brief rondgestuurd en iedereen is blij met de manier waarop we actie hebben ondernomen. Hoewel we natuurlijk niet weten of de man iets kwaads in de zin had, moeten we er voor de veiligheid van de kinderen voor alle zekerheid toch wel van uit gaan. De medewerkers zijn dan ook nog alerter dan normaal gesproken. We zijn allemaal enorm waakzaam."

Op de werkwijze van de politie wil Ouweneel geen reactie geven. 

In een nadere verklaring laat de politie weten dat er geen signalement wordt gegeven, omdat de man niet wordt verdacht van een strafbaar feit. "En in dat geval kan het gewoonweg niet", aldus een woordvoerster. Ondertussen wordt hard gezocht naar de man en vraagt de politie iedereen om alert te zijn op verdacht gedrag bij de kinderdagverblijven: "We willen zo snel mogelijk weten wat hij kwam doen en onrust wegnemen".

Uit de krant