Afbeelding

Oplevering liften station wederom vertraagd

Algemeen

BUSSUM – De oplevering van de liften op station Naarden-Bussum heeft opnieuw vertraging opgelopen. ProRail belooft nu in een brief over de voortgang van de werkzaamheden, dat de liften volgend jaar mei klaar zijn voor gebruik.

Aanvankelijk zou al in 2007 worden begonnen met de aanleg. Toen werd het 2008. Vervolgens was een jaar later de toezegging dat het april 2010 klaar zou zijn. Daarna werd het eind dit jaar.

Omdat het station een monumentaal pand is en het grondwaterpeil hoog, is het plaatsen van de liftschachten technisch ingewikkeld en neemt het derhalve nogal wat tijd. Dat ProRail zich van meet af aan stevig in dit project verslikt heeft, doet er nog eens een schepje bovenop. De laatste vertraging komt volgens de organisatie door de procedures die moesten worden doorlopen voor het tijdelijk buiten dienst stellen van perron 1.

De werkzaamheden op het station zijn echter nog steeds in volle gang en gaan tijdens de zomer gewoon door. Eind december zou de liftschacht op het middenperron al klaar moeten zijn voor de montage van de liftinstallatie.

Meer in de Bussumse Krant van 27 juli...

Uit de krant