Afbeelding

Voor laatste knelpunten sport in Bussum oplossing nabij

Algemeen

BUSSUM – Met de Sportnota voor de periode 2012-2016, die eind van dit jaar verschijnt, moeten de laatst overgebleven knelpunten bij de Bussumse sportverenigingen worden opgelost. Het stuk wordt nu opgesteld aan de hand van gesprekken die verantwoordelijk wethouder Paul Barneveld met vertegenwoordigers van de clubs heeft gehad.

“Er is al veel gedaan. En het grootste probleem voor wat de wachtlijsten betreft zit nu eigenlijk vooral in het hockey. Maar ook daar gaan we richting een oplossing. Gooische is actief bezig met het kunnen realiseren van het vijfde veld. En ik zal nog eens met mijn collega in Hilversum praten. Wan tot op heden is die gemeente als grondeigenaar niet zo meewerkend, omdat Gooische een Bussumse vereniging is. Dan zeg ik: geef ons dan de grond, dan kunnen we het hier oplossen”, aldus de wethouder. “Wij hebben op onze beurt rekening gehouden dat we financiële steun moeten geven bij de realisatie.”

Barneveld ziet voorts geen enkele reden om te grijpen naar noodoplossingen. Zoals het voorstel van de CDA-fractie om voor Bussumers tijdelijk gebruik te kunnen maken van een sportaccomodatie op Crailoo, in Hilversum.

Meer in de Bussumse Krant van woensdag...

Uit de krant