BFC verslaat medepromovendus

BUSSUM - Na een paar weken met magere resultaten heeft BFC afgelopen weekend een gewenste zege geboekt tegen medepromovendus SV Lopik. BFC stapte met 2-1 van het veld.

Het duel was, mede door wat foutjes aan zowel de kant van BFC als van de tegenstander, lang erg spannend. BFC was vooral voor rust de betere ploeg, maar desondanks kwamen de Bussumers amper tot grote kansen. Halverwege nam SV Lopik het spel steeds meer over, maar ook de Utrechters konden geen echte kansen noteren. Op jacht naar een doelpunt werden de twee ploegen nogal eens slordig, waardoor de toeschouwers langs de kant amper konden opveren.

Na de rust bleef het spel wat teleurstellend, al kwamen er nu wel meer kansen. BFC kreeg een paar goede kansen, maar de SV Lopik-keeper kon een paar keer goed redden. Na ruim een uur voetballen werd er wel gescoord, maar wel door de tegenstander van BFC: een zwabberbal belandde pardoes achter BFC-keeper Desmond Ording. BFC trok de stand echter meteen weer gelijk toen Jostein Ohm na een knappe aanval raak schoot.

De twee teams knokten vervolgens lang voor de zege. Lang leek het er echter op dat de twee teams de punten zouden gaan delen. Op het allerlaatste moment kon Dirk-Jan Tegen de bal nog voor het doel brengen. De voorzet werd verlengd door Jeroen Harsevoort, die daarmee op de valreep nog voor de 2-1 zorgde.