SDO pakt tweede plaats na zege op concurrent

BUSSUM - SDO houdt koers achter de koploper van de hoofdklasse. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend op karakter met 0-2 van concurrent RKZVC en namen knap de tweede plaats over .

Het duel tussen SDO en RKZVC was verreweg niet het meest spannende en hoogstaande van het voetbaljaar toe. De wedstrijd was, behoudens de vele gele en zelfs rode kaarten, vooral erg zakelijk. SDO startte sterk en kwam al snel op een voorsprong door een vroeg treffer van Joost Heerschop: een door Glenn Hemmers genomen strakke hoekschop werd met een halve omhaal van de Bussumer tegen de touwen geschoten.

Na de treffer bleef SDO kansen creëren. RKZVC had daar vooral voor rust geen antwoord op. Alleen vlak voor rust drong de ploeg een paar keer aan, maar SDO stond geen moment echt onder druk.

SDO zet goed door
Na de rust bleef SDO goed doorspelen. Na een uur voetballen leverde dat een tweede treffer op: Theo Visser schot van afstand keihard raak. Het duel was daarna wel gespeeld. Er kwamen nog wat kansen over en weer en de scheidsrechter deelde enkele gele en een rode kaart uit, maar dat was het dan ook wel.

SDO heeft nog twee punten achterstand op de koploper, Hoogeveen. Komende zondag spelen de twee teams tegen elkaar.