Lou le Jeune overleden op 89-jarige leeftijd
Lou le Jeune overleden op 89-jarige leeftijd

Bussumse pastoor Lou le Jeune overleden

Algemeen

BUSSUM - Parochianen van de St. Josephkerk hebben gisteren afscheid genomen van de vorige week, op zijn 89ste verjaardag, overleden pastoor Lou le Jeune. De progressieve Bussumse voorganger was nog maar net gestopt met zijn werk voor de kerkgemeenschap. In februari sprak de Bussumse Krant nog met hem, vlak voor zijn afscheid.

Het werd voor de pastoor "zeg maar liever Lou" toen allemaal te zwaar. Hoewel hij in 1988 al met emeritaat ging, bleef hij als freelancer aan en verzorgde hij nog regelmatig de zondagdiensten. Hij haalde veel voldoening uit zijn arbeidsintensieve leven als pastoor.

Een beetje recalcitrant was 'ie; voor de paus stond Lou zeker niet te applaudiseren: “Hij mist feeling met de basis." Sommige gelovigen vonden Lou iets te progressief. Hij was vernieuwend bezig en niet zo theologisch. "De bijbel is een mooi boek, maar moet je op de actualiteit leggen", stelde Lou.

In februari zei hij al dat het einde van het leven wat hem betreft niet meer lang meer hoefde te duren. Hoewel geestelijk nog in topconditie, rap van tong, snel van geest en uitgesproken in zijn mening, had hij te weinig meer om handen en "het verplegend personeel heeft weinig tijd, kennissen en vrienden overlijden."

Van het bestaan van een hemel was Lou niet overtuigd. Woorden zoals ‘Een weerzien met vader of moeder’ sprak hij vroeger al nooit uit bij een begrafenis. Nuchter: "Als er een hemel is, dan zal ik het wel zien." 

Le Jeune wordt in besloten kring gecremeerd.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief