Bovenleiding station Naarden-Bussum door de bliksem geraakt
Bovenleiding station Naarden-Bussum door de bliksem geraakt

Schade noodweer blijft redelijk beperkt

Algemeen

BUSSUM - Het was kort, maar hevig; het noodweer dat gisteravond over het dorp trok. De schade bleef beperkt. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. De Bussumse brandweer kon het aantal meldingen prima aan. Het korps had geen extra maatregelen genomen vanwege het weeralarm eerder die dag, zo meldde een woordvoerster.

Op tenminste drie plaatsen sloeg de bliksem in, waaronder station Naarden-Bussum. De bovenleiding werd geraakt en kwam naar beneden. Het duurde minstens een uur voor de gevaarlijke situatie werd afgeschermd. Het treinverkeer rond Bussum lag tot in de nacht volledig plat. Op het traject zijn door de NS bussen ingezet. De afdeling voorlichting van ProRail kon geen nadere informatie geven over de schade en hoe snel die is verholpen.

Ook het dak van een woning aan de Albrechtlaan werd door blikseminslag getroffen. De dakpannen die naar beneden vielen beschadigden een daar geparkeerde auto. Een inslag aan de Doormanlaan raakte een schoorsteen. Op onder meer de Visserlaan en Comeniuslaan was er wateroverlast. Evenals op de Groot Hertoginnelaan, die in een rivier was veranderd. De weg werd door de brandweer tijdelijk afgesloten. 

Op het hoogtepunt van de onweersbui kwamen via Twitter meldingen binnen van tijdelijke stroomuitval, doorgeslagen aardlekschakelaars en mobiele telefoonverbindingen die er voor korte tijd uit vlogen.

Zie ook: Noodweer passeert Bussum goeddeels (middag)

De Groot Hertoginnelaan is een rivier geworden
Het gehavende dak na inslag aan de Albrechtlaan
Aan de Doormanlaan moest een schoorsteen het ontgelden

Uit de krant