SDO toont veerkracht en boekt forse zege

BUSSUM - Een goede comeback heeft SDO afgelopen weekend een afgetekende zege opgeleverd tegen De Bataven: de Bussumse hoofdklasser was na een achterstand met 7-3 te sterk.

SDO startte zwak en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. De Bussumers toonden echter veerkracht en rechtten knap de rug. Na een half uur spelen kwam SDO onder de druk vandaan en nog voor rust was de achterstand omgebouwd tot een 3-2 voorsprong door doelpunten van Jesse van Huisstede, Dino van Essen en Glenn Hemmers.

Na rust probeerde De Bataven weer wat terug te doen, maar doordat de ploeg dat probeerde kreeg SDO veel ruimte om zelf kansen te creëren. Na een uur voetballen werd het snel 5-2 door een eigen treffer van De Bataven en een doelpunt van Jesse van Huisstede. Het spel was daarmee gespeeld. De Bataven scoorde nog wel een keer tegen, maar moest vervolgens toezien hoe SDO met doelpunten van Joost Heerschop en Theo Visser verder weg kon lopen.