Afbeelding

"Het gemeentehuis naar de straat en andersom"

Algemeen

BUSSUM - Hij was al ruim een jaar niet te missen, Bert Sonneveld (43), voorman van de Bussumse CDA; raadslid en fractievoorzitter sinds januari dit jaar. Je zag ‘m overal, altijd. Was het niet in persoon, dan was het wel op een poster. Maar vorige week maakte hij ineens bekend te gaan stoppen met de dorpspolitiek. Op 30 juni zwaait ‘ie af. 

“Het ging gewoon teveel een wissel trekken op de andere zaken. Mijn gezin in de eerste plaats”, zegt Sonneveld. “Het was teveel. Niet alleen de avonden, ook overdag wanneer ik de ruimte had om het werk voor mijn baan anders te plannen. Eerst was het één afspraak, dat werd al snel twee. En dan krijg je natuurlijk ook vragen van je werkgever. Het was geen makkelijk besluit. Maar het voelt nu wel heel erg goed moet ik zeggen.”

Maar waarom dan niet gewoon een tandje minder?

 

“Ik wilde het doen op de manier zoals ik het gedaan heb. Met een wekelijkse blog op de website, mensen zien en spreken, bij activiteiten zijn. Bovendien gaat het niet alleen om de tijd die je daar aan kwijt bent, ook de aandacht die je aan alles moet kunnen besteden.” 

Lees het hele interview in de Bussumse Krant van 22 juni

Uit de krant