Afbeelding

Geen schot in onderzoek vermissing

Algemeen Dossier: Bussumse vermist

BUSSUM - Het politie-onderzoek naar wat er precies gebeurd is met Mariken van Dijk, die vorige week tijdens een vakantie in Limburg drie dagen werd vermist, loopt nog. De politie Limburg Zuid en het OM gaan niet uit van een misdrijf, maar sluiten die mogelijkheid ook weer niet helemaal uit.

De Bussumse Mariken van Dijk (43) werd vorige week dinsdag in Limburg teruggevonden nadat ze drie dagen lang zoek was. Ze bleek een aantal verwondingen te hebben en haar camera en mobiele telefoon kwijt te zijn, maar kon zich niets meer herinneren. Volgens de politie en het OM is het aannemelijk dat "ze onwel is geworden en daardoor in de problemen is gekomen."

Mariken heeft de politie inmiddels wel kunnen aangeven waar ze heeft gewandeld, waardoor het zoekgebied een stuk is verkleind. De Limburgse politie heeft vorige week de omgeving afgezocht, waarbij ook naar spullen werd gekeken die mogelijk bij Mariken zouden kunnen horen. Ook werd digitaal gezocht naar haar mobiele telefoon. Alle zoekpogingen hebben tot nu toe echter niets opgeleverd. 

De 43-jarige Bussumse ligt nog wel in het ziekenhuis, maar is inmiddels wel verhuisd naar Tergooi in Blaricum. "Ze herstelt langzaam, en het zal nog wel een tijdje duren voor ze weer helemaal beter is. Ze heeft een hele zware hersenschudding", vertelt broer Jasper van Dijk. Zo het zich laat aanzien houdt Mariken aan haar verwondingen geen blijvend letsel over.

 

Uit de krant