Afbeelding

Kamerleden maken rondrit door Bussum, Naarden, Muiden en Weesp

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

Voorafgaand aan de hoorzitting over de geplande fusie van de gemeente Weesp met Muiden, Naarden en Bussum, hebben Tweede Kamerleden en andere betrokkenen vrijdagochtend een rondrit door de regio gemaakt. De tour was door de provincie georganiseerd om de Kamerleden kennis te laten maken met de regio

Rond tien uur stapten de burgemeesters Bart Horseling (Weesp), Marleen de Pater (Muiden), Joyce Sylvester (Naarden), Milo Schoenmaker (Bussum), gedeputeerde Elvira Sweet en de Kamerleden Helma Lodders (VVD), Willibrord van Beek (VVD), Pierre Heijnen (PvdA), Hero Brinkman (PVV) en Hanke Bruins Slot (CDA) in de bus.

Alle burgemeesters kregen tijdens de gemoedelijke rondrit tijd om wat over de eigen gemeente te vertellen. In Bussum werd de bus tegengehouden door ambtenaren en actievoerders van de Vereniging Geen Fusie, die nog maar eens duidelijk maakten dat die gemeente niet zit te wachten op een samengaan. 

De rondrit werd afgesloten in Muiden. Alle inzittenden kregen van burgemeester Marleen de Pater een blaadje met daarop allerlei wetenswaardigheden van de gemeente. In het Vechtstadje werd er ook gesproken over de Bloemendalerpolder en de nieuwbouw op het KNSF-terrein. Na de rondit was het tijd voor een lunch bij paviljoen De Zeemeeuw in Muiderberg. Om twee uur begon de hoorzitting in Naarden. De bedoeling is om in de komende weken al het wetsvoorstel in de Tweede Kamer te behandelen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant