Afbeelding
update

Mariken van Dijk gevonden

Algemeen Dossier: Bussumse vermist

BUSSUM - De sinds zaterdagmiddag vermiste Mariken van Dijk uit Bussum zou terecht zijn, en in levende lijve. De politie Limburg Zuid en Van Dijks broer Jasper konden het bericht zojuist echter nog niet bevestigen.

[update 10.32] Volgens de regionale zender L1 is ze gevonden door een herder van de Schaapskooi Mergelland.

[update 10.39] Politie bevestigt: Mariken is gevonden en ze leeft. Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Op dit moment kan nog geen verdere informatie worden gegeven.

[update 10.49] De politie Limburg Zuid komt later deze ochtend met een persverklaring. Met Mariken wordt momenteel gesproken.

[update 13.10] De woordvoering over de zaak is door de politie overgedragen aan het Openbaar Ministerie. 

Mariken is onder verdachte omstandigheden gevonden in een natuurgebied in de buurt van Reijmerstok. Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Ze is voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Over haar lichamelijke en mentale conditie kan het OM niks zeggen. 

De politie heeft het gebied waar de Bussumse vanmorgen werd gevonden afgezet. Of het om een misdrijf gaat, moet volgens de woordvoerster van het OM blijken uit onderzoek.

De man die Mariken vanochtend heeft gevonden, wordt momenteel gehoord door de politie.

[update 15.43] Mariken kan zich niets meer herinneren van de afgelopen dagen. Justitie houdt er daarom ook "sterk rekening mee" dat ze zaterdag bevangen is geraakt door de hitte, op een of andere manier ten val is gekomen en door hoofdletsel een geheugenprobleem heeft.

Dat ze het slachtoffer kan zijn geweest van een misdrijf, wordt echter nog steeds niet uitgesloten. Het onderzoek in het gebied waar de Bussumse werd gevonden, is nog in volle gang. Ook worden mensen gehoord.

Of Mariken het ziekenhuis inmiddels heeft verlaten kan het OM niet zeggen. Ook is daar niet bekend hoe het nu met haar is.

Meer in de Bussumse Krant van 08 juni...

Zie ook: Bussumse vermist in Limburg en Nog steeds geen spoor van vermiste Bussumse

Uit de krant