Afbeelding

Hoorzitting over fusie in Grote Kerk

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM, NAARDEN - De hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de geplande gemeentelijke herindeling van Bussum wordt gehouden in de Grote Kerk in Naarden. Betrokkenen kunnen spreektijd aanvragen om commentaar te geven over de geplande fusie van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. De bijeenkomst op vrijdag 10 juni, van 14.00 tot 17.00 uur, is openbaar.

Van de vier gemeenten krijgen delegaties van de colleges van burgemeester en wethouders en de gemeenteraden spreektijd. Individuele burgers kunnen niet inspreken, dat kan alleen namens een georganiseerd maatschappelijk verband; zoals een vereniging of belangenorganisatie. Wel kan iedereen tot 1 juni schriftelijk reageren.

Na de hoorzitting gaan de fracties zich buigen over het wetsvoorstel van de herindeling, dat nog steeds uitgaat van een fusie met Weesp, Muiden en Naarden, de zogenoemde GV4-variant. Minister Donner heeft echter aangegeven dat hij er geen bezwaar tegen heeft als alleen Muiden, Naarden en Bussum fuseren, zonder Weesp (GV3). Volgens de minister zou dit op meer bestuurlijk draagvlak rekenen in de regio kunnen rekenen. 

Uit de krant