Afbeelding

Buurt en horeca zijn klaar met overlastgever

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners en horeca-ondernemers blijken al enkele maanden grote last te hebben van een man die te pas en te onpas mensen uitscheldt en bedreigt. Hij woont op de Mauritzhof, een centrum voor patiënten met chronische psychiatrische problemen, aan de Hooftlaan.

Afgelopen donderdag was de maat vol, nadat de man op een vol terras van restaurant Archibald Schimmelpenninck had staan urineren om vervolgens de verbouwereerde gasten de huid vol te schelden.

Later die avond werd hij door vier agenten uit een cafe aan de Landstraat geplukt, toegesproken en huiswaarts gezonden. Ook daar blijkt hij regelmatig de rust te verstoren. Horeca-ondernemer Mark Brandenburg van de Archibald: "We hebben al een maand of twee last van deze man. Hij scheldt onze gasten uit, en bedreigt personeelsleden."

"De zorgen die we hadden over de komst van de Mauritzhof zijn nu helaas bevestigd", zegt buurtbewoner Rob Kurvers. Het centrum werd circa een half jaar geleden in gebruik genomen. Het voorziet in zowel ambulante zorg, dagbehandeling als klinische behandeling en begeleiding. "Het lijkt er op dat men zich niet helemaal aan de afspraak houdt en er toch steeds zwaardere gevallen komen."

Meer in de Bussumse Krant van 25 mei...

Uit de krant