Afbeelding
Foto: Bob Awick

Naarden rekent zaterdag op 10.000 toeschouwers intocht Sinterklaas

Algemeen

NAARDEN - De organisatie voor de intocht van Sinterklaas gaat uit van zeker 10.000 belangstellenden. Komende zaterdag vanaf 16.30 uur is jong en oud welkom bij het voorprogramma rond de Nieuwe Haven - bij het Arsenaal. Daar zal dan het voorprogramma beginnen.

Zo rond 17.30 uur, als het donker is, wordt Sinterklaas verwacht. Hij zal weer heel veel pieten meenemen die op kleine bootjes zijn gestapt. Dit jaar ontvang loco-burgemeester Alexander Luijten de Goedheiligman omdat burgemeester ter Heegde wegens een val van zijn fiets gewond is en zich heeft afgemeld.

Muziek
Als de Sint aan land is, zullen de kinderen van de basisscholen in Naarden zich klaar maken voor de feestelijke optocht. Hiervoor hebben ze prachtige karren en outfits gemaakt. In de stoet rijden ook mooie voertuigen mee. Dit jaar zijn er ook weer veel muziekpieten voor de feestelijke sfeer. Na de rondrit is er nog een afterparty in de Grote Kerk (rond 19.00 uur).

Fiets
Bezoekers wordt gevraagd lopend of op de fiets te komen. Dit jaar zijn ook drie plekken aangewezen voor mensen die van buiten de Vesting met de fiets komen.

Uit de krant