Archieffoto: Nienke Prein (Gooische)

Gooische doet goede zaken

BUSSUM - Gooische heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse hockeysters wonnen het laatste duel voor de winterstop: het werd 1-2 tegen Alecto.

De eerste helft waren er amper kansen te noteren voor de twee ploegen, het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Vlak voor rust kon Alecto toch op voorsprong komen. De tegentreffer was voor Gooische wel een extra zetje om na de rust met meer druk te spelen. Na hard werken en wat kansjes kreeg Gooische na de rust een strafcorner. De kans werd benut door Floor Groepenhoff.

Na de treffer van Gooische lag het spel open. Zowel Alecto als Gooische streden voor de volle winst. Gooische trok met een tweede treffer van Groepenhoff aan het langste end. Daardoor behoudt Gooische haar derde plaats.

Gooische houdt het spannend tegen nummer laatst
De hockeyers van Gooische zijn afgelopen weekend door het oog van de naald gekropen tegen nummer laatst Hudito: 3-4.

Gooische startte erg voortvarend en kwam razendsnel op een 3-0 voorsprong te staan. Hudito rechtte daarna echter met succes de rug en kwam nog voor rust terug tot 1-3.

Na de rust herstelde Gooische de marge van drie doelpunten. Hudito bleef echter knokken en kwam met succes terug tot 3-4 en zorgde er nog even voor dat het billen knijpen werd voor Gooische. Hudito leek op het laatste moment zelfs nog de 4-4 te maken, maar Gooische werd gered doordat de bal op de paal belandde.