Zwak SDO ten onder tegen laagvlieger

BUSSUM - Slecht voetbal heeft SDO de kop gekost tegen het veel lager geklasseerde Alcides. De Bussumse nummer twee van het klassement werd met 4-1 weggespeeld.

SDO speelde ondermaats en op een laag tempo. Alcides had twee snelle aanvallers waar SDO geen vat op kreeg. Dat was al snel goed te merken. De twee rappe mannen stonden plots voor SDO-keeper Rolf Hazelaar. De Bussumer moest de speler wel onreglementair stoppen. Een strafschop was het gevolg, maar daarmee kon Alcides alsnog op voorsprong komen. Halverwege de eerste helft kon Alcides de voorsprong al verdubbelen en, alsof dat nog niet erg genoeg was, werd het nog voor rust ook 3-0.

Na de rust leek SDO heel even op te leven. Een hoekschop van Glenn Hemmers werd door Joost Heerschop tegen de touwen gekopt. Het was slechts het enige wapenfeit van SDO. Na de treffer gebeurde er amper nog wat. Alcides kon voor de statistieken ook nog de 4-1 op het scorebord zetten en zorgde ervoor dat SDO teleurgesteld het veld af stapte.